Novice

Video učenje za Palpung Slovenije

Tai Situ Rinpoče, 11.04.2011

11. aprila 2011 je Kenting Tai Situ Rinpoče na prošnjo Palpung Ješe Čölinga v Palpung Šerab Lingu posnel učenje na teme: narava bude, dobrosrčnost, šamata, vsakodnevna praksa in uporabiti težave za prakso dharme.

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Sporočilo študentom v Sloveniji

Tai Situ Rinpoče, 30.12.2010

taisiturinpoche.jpg

Vesel božič in srečno novo leto vsem v Sloveniji. Molim, da bi vsi vi imeli zelo dobro leto. Za nas, ki prakticiramo dharmo je najpomembneje, da živimo srečno življenje brez navezanosti, brez jeze, brez ljubosumja, brez ega, kar je čudovito, krasno in udobno. Ampak izgleda, da je to zelo težko.

Torej, vsi se potrudite po najboljših močeh, jaz pa bom molil, da bo ta čudovita stvar za vas enostavna.

Vem, da si vsakdo izmed vas iskreno želi študirati in prakticirati dharmo, zato bom molil k Budi, da se vam želja izpolni in da boste lahko študirali in prakticirali dharmo brez vsakršnih ovir.

In sedaj imate dobro oporo, ker je Ani-la zaključila 3-letni meditacijski umik. In zakaj je naredila 3-letni meditacijski umik? Seveda v svoje dobro, da bi prišla bližje razsvetljenju, ampak to se nikoli ne bo zgodilo, če tega ne počne v dobro vseh čutečih bitij.

Čeprav bi morali biti nepristranski do vseh bitij, je popolnoma normalno, da lažje pomagamo tem, ki so nam bližje, ki so del naše skupnosti, v primeru Ani-le v njeni skupnosti, članom našega centra. In tako resnično upam in molim, da bo pridobljeno znanje, prakse in izkušnje najbolje izkoristila in vas vse učila po svojih najboljših močeh.

In jaz sem vedno tu in vas gledam in za vas molim. Ok? Želim vam vse dobro.

tai-situ-rinpoche-message-to-pjc.MP3

Sporočilo študentom v Sloveniji

Mingyur Rinpoče, 20.12.2010

mingyurrinpochenew.jpg

Pozdravljeni! Tukaj Mingjur Rinpoče - trenutno sem v Indiji, v Bodhgaji in molim za vse vas. Ravnokar imamo Kagju monlam, kjer delamo veliko aspirativnih molitev.

Kot že veste, bom maja odšel v 3-letni meditacijski umik, vendar ste učenja mahamudre že prejeli in ne mislite, da je dovolj, da svojo domačo nalogo zaključite in da zatem nimate več kaj početi. Na Tibetu nekateri mojstri prakticirajo ngondro celo življenje, ngondro delajo tudi po 16-krat, in ne samo 10.000 ponovitev, pač pa po 100.000 vsake od štirih praks in to 16-krat v celem življenju.

Kar na Tibetu včasih imenujemo osnovna učenja, so pomembnejša od glavnih učenj. In vi ste se že naučili kako meditirati, poleg tega pa se lahko udeležite prvega, drugega in tretjega nivoja učenj Joy of Living (Radost življenja), ki so učenja o bistvu meditacije. Joy of Living so izredno dobra učenja tako za začetnike kot za starejše praktike, celo jaz sam prakticiram meditacije Joy of Living. In ko bom zaključil moj 3-letni meditacijski umik, boste pripravljeni za višja učenja.

In jaz vas bom imel vse v mislih in se vidimo kmalu… no, ne prekmalu. Se vidimo čez 3 leta. Pazite nase in jaz bom tri leta mislil na vas in molil za vas. Lep pozdrav!

mingyur-rinpoche-message.MP3

Sporočilo študentom v Sloveniji

Jamgon Kongtrul Rinpoče, 19.12.2010

Vodja vašega Palpung centra, N.E. Tai Situ Rinpoče, je tudi moj guru in od njega sem prejel številne iniciacije, učenja in transmisije.

Mislim, da bi bilo dobro, da bi praktiki dharme v vašem Palpung centru dharmo prakticirali s čisto motivacijo, kot pravi N.S. Karmapa, in ne samo v besedah. Vse prakse in dejavnosti v dharmi, ki jih delate s takšno motivacijo, z zaupanjem v dharmo in z zaupanjem učitelju Tai Situ Rinpočeju, bodo potem tudi resnično koristile drugim čutečim bitjem.

In čeprav Situ Rinpoče ni tam z vami in vas ne vidi, ko dejansko delate prakso, je to, da prakticirate pod njegovim vodstvom dovolj, da ste v povezavi z njim in je vedno tam z vami.

jamgon-kongtrul-rinpoche-message.MP3

Sporočilo študentom v Sloveniji

Gyaltsab Rinpoče, 19.12.2010

mg_8594_400.jpg
Rinpoče pravi, da upa da bo v našem dharma centru šlo vse dobro in brez ovir. Najpomembneje je, da sledimo učenjem Rinpočejev, ki naš center obiskujejo.

Zelo pomembno je, da imamo vedno dobro motivacijo za vse, kar počnemo, da vse delamo z dobrim srcem in da nikoli ničesar ne počnemo s slabim namenom.

gyaltsab-rinpoche-message.MP3

Sporočilo študentom v Sloveniji

Gyalwang Karmapa, 18.12.2010

Če želite biti praktik dharme, je zelo pomembno, da ste dobrega srca in da ste dober in odgovoren človek.

Drugače, brez teh lastnosti, je težko biti praktik dharme.

PREDNAROČNIŠKA AKCIJA | Knjiga »NEGOVANJE SOČUTJA« 17. Karmape je izšla

01.01.1970
28.-29. avgust - Ringu Tulku Rinpoče - Umetnost sreče II Ringu Tulku Rinpoče Ljubljana
28.08.2013
27. - 29. julij - Ponovni obisk Ringu Tulku Rinpočeja Ringu Tulku Rinpoče Ljubljana
08.05.2012
Sporočilo Tai Situ Rinpočeja Tai Situ Rinpoče Palpung Sherab Ling, Indija
18.04.2012
Sporočilo Gyalton Rinpočeja Gyalton Rinpoče Sherab Ling, Indija
10.02.2012
Avdio posnetki učenj v Ljubljani 2011 Ringu Tulku Rinpoče Ljubljana, Slovenija
10.06.2011
Video učenje za Palpung Slovenije Tai Situ Rinpoče Sherab Ling, Indija
11.04.2011
Sporočilo študentom v Sloveniji Tai Situ Rinpoče Sherab Ling, Indija
30.12.2010