RINGU TULKU RINPOČE 
UMETNOST SREČE IV 
3.–5. septembra 

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo.Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu. Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve", ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.

 
PROGRAM SEMINARJA ‘UMETNOST SREČE IV’

 
3. – 4. septembra   
18:30–21:00 - Učenje o šestih paramitah (radostno prizadevanje, meditacija in modrost)

5. septembra
18:30–21:00 – Iniciacija Milarepe  in predavanje o njegovem življenju Predavanja bodo potekala v angleščini, s prevodom v slovenščino.

Prosimo vas, da se prijavite na info@palpung.si. 

PRIPOROČENI PRISPEVEK ZA UDELEŽBO
Celoten seminar: 70 €
Posamezno predavanje: 25 € 
20% popust za študente, brezposelne in upokojence

Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije.
Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.
 

PLAČILO
Ob prihodu na kraju dogodka.  

KRAJ DOGODKA
PARINAMA CENTER
Cesta na Brdo 85, Ljubljana  

Rinpoče bo tokrat nadaljeval z učenji o šestih paramitah ali popolnostih, ki so najpomembnejša tema v budizmu mahajane. Praksa šestih popolnosti (radodarnosti, etike, potrpljenja, radostnega prizadevanja, meditacije in modrosti) nam omogoči budistična učenja uporabiti v vsakdanjem življenju in vsak trenutek izkoristiti za napredek na poti do razsvetljenja v dobro nas samih in vseh, s katerimi smo povezani.

Milarepa (1040-1123) je najbolj znan tibetanski jogi, ki je dosegel razsvetljenje v času enega življenja. Bil je glavni učenec in nosilec linije velikega prevajalca Marpe, ki je v 11. stoletju prinesel kagju linijo iz Indije na Tibet.


Gampopa (1079-1153) 
je eden od najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju. Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa. S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".

Ringu Tulku Rinpoče je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu.
Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke, v tibetanščini in različnih evropskih jezikih. Več o Rinpočejevih dejavnostih si lahko preberete na: https://bodhicharya.org/ringu-tulku/.

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj.
Seminarja se lahko udeležite vsi, ne glede na to, ali ste obiskali predhodne seminarje.              

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@palpung.si. Prijazno vabljeni!
Palpung Slovenija

Prosimo, da novico o seminarju delite z vašimi prijatelji in znanci.