mingyurrinpochenew.jpg

Pozdravljeni! Tukaj Mingjur Rinpoče - trenutno sem v Indiji, v Bodhgaji in molim za vse vas. Ravnokar imamo Kagju monlam, kjer delamo veliko aspirativnih molitev.

Kot že veste, bom maja odšel v 3-letni meditacijski umik, vendar ste učenja mahamudre že prejeli in ne mislite, da je dovolj, da svojo domačo nalogo zaključite in da zatem nimate več kaj početi. Na Tibetu nekateri mojstri prakticirajo ngondro celo življenje, ngondro delajo tudi po 16-krat, in ne samo 10.000 ponovitev, pač pa po 100.000 vsake od štirih praks in to 16-krat v celem življenju.

Kar na Tibetu včasih imenujemo osnovna učenja, so pomembnejša od glavnih učenj. In vi ste se že naučili kako meditirati, poleg tega pa se lahko udeležite prvega, drugega in tretjega nivoja učenj Joy of Living (Radost življenja), ki so učenja o bistvu meditacije. Joy of Living so izredno dobra učenja tako za začetnike kot za starejše praktike, celo jaz sam prakticiram meditacije Joy of Living. In ko bom zaključil moj 3-letni meditacijski umik, boste pripravljeni za višja učenja.

In jaz vas bom imel vse v mislih in se vidimo kmalu… no, ne prekmalu. Se vidimo čez 3 leta. Pazite nase in jaz bom tri leta mislil na vas in molil za vas. Lep pozdrav!

mingyur-rinpoche-message.MP3