taisiturinpoche.jpg

Vesel božič in srečno novo leto vsem v Sloveniji. Molim, da bi vsi vi imeli zelo dobro leto. Za nas, ki prakticiramo dharmo je najpomembneje, da živimo srečno življenje brez navezanosti, brez jeze, brez ljubosumja, brez ega, kar je čudovito, krasno in udobno. Ampak izgleda, da je to zelo težko.

Torej, vsi se potrudite po najboljših močeh, jaz pa bom molil, da bo ta čudovita stvar za vas enostavna.

Vem, da si vsakdo izmed vas iskreno želi študirati in prakticirati dharmo, zato bom molil k Budi, da se vam želja izpolni in da boste lahko študirali in prakticirali dharmo brez vsakršnih ovir.

In sedaj imate dobro oporo, ker je Ani-la zaključila 3-letni meditacijski umik. In zakaj je naredila 3-letni meditacijski umik? Seveda v svoje dobro, da bi prišla bližje razsvetljenju, ampak to se nikoli ne bo zgodilo, če tega ne počne v dobro vseh čutečih bitij.

Čeprav bi morali biti nepristranski do vseh bitij, je popolnoma normalno, da lažje pomagamo tem, ki so nam bližje, ki so del naše skupnosti, v primeru Ani-le v njeni skupnosti, članom našega centra. In tako resnično upam in molim, da bo pridobljeno znanje, prakse in izkušnje najbolje izkoristila in vas vse učila po svojih najboljših močeh.

In jaz sem vedno tu in vas gledam in za vas molim. Ok? Želim vam vse dobro.

tai-situ-rinpoche-message-to-pjc.MP3